Pomembne osebnosti zgodovine farmacije na Slovenskem

Sekcija za zgodovino farmacije pri slovenskem farmacevtskem društvu objavlja zgodovinske vire o razvoju farmacevtske stroke na portalu sekcije v dveh zbirkah in sicer Utrinki iz zgodovine farmacije na slovenskem in Pomembne osebnosti farmacije na slovenskem.

Želimo si, da bi vsebine zbirk spodbudile tudi mlajše kolege in kolegice k raziskovanju zgodovine farmacije s ciljem povečati pripadnost in spodbuditi uveljavljanje avtonomnosti farmacevtske stroke v zdravstvu in v družbi.

Magistri farmacije, povežimo se pod geslom: Historia magistra vitae!

Franc Minařik
Magister farmacije Minařik je bil lekarnar, zgodovinar farmacije in medicine, zbiralec lekarniške opreme in pedagog na farmacevtskem odseku tedanje prirodoslovno-matematične fakultete na Univerzi v Ljubljani.
Dušan Karba
Dušan Karba je bil magister farmacije, lekarnar, sodelavec OF, vojak, doktor znanosti, univerzitetni profesor, direktor, predsednik FDS, dekan FNT in še bi lahko naštevali.
Bohuslav Lavička
Farmacevt, ki je z neverjetno prizadevnostjo in vztrajnostjo ter lastnim denarjem ustvaril farmacevtsko-medicinsko zbirko neprecenljive vrednosti.
Pavle Bohinc
Verjetno ni farmacevta v Sloveniji, ki ni slišal za pokojnega profesorja Pavla Bohinca ali ga celo osebno spoznal. Bil je humanist, strokovnjak in znanstvenik, ki bo v analih slovenske farmacije trajno obdržal pomembno mesto.